New website coming soon.

Persbericht: VDS Staal- en Machinebouw expandeert door aankoop NAMI Constructions

Read this article in English

Aankoop zet groeiambitie VDS in regio Rotterdam kracht bij
Rotterdam, 24 juli- VDS Staal- en Machinebouw, metaalconstructiebedrijf voor de on- en offshore industrie, koopt NAMI Constructions uit Ridderkerk. Voortaan gaat het NAMI-VDS Rotterdam heten. Daarmee geeft VDS vorm aan haar groeiambitie in de regio Rotterdam. De aankoop zorgt voor een versterking en uitbreiding van het dienstenaanbod van VDS. Zo kan VDS, dankzij NAMI’s expertise, nu onder meer jackets voor de olie- en gasindustrie leveren. Met de aankoop verwacht VDS dat de jaaromzet met meer dan één derde zal stijgen, van 28 miljoen naar 36 miljoen euro.

Elkaar versterken

Robert van der Loos, CEO van VDS: “Wij zijn verheugd om NAMI te verwelkomen binnen ons bedrijf. NAMI heeft veel kennis en ervaring in huis in de olie- en gasindustrie. Dit sluit aan bij onze diensten en hierin kunnen we elkaar versterken. Bovendien heeft NAMI een solide trackrecord in de markt. Hans van de Zande,van NAMI: “Wij kennen VDS als een betrouwbare, solide partner in de markt. Een jaar of drie geleden hebben we al eens samengewerkt. Wij zijn dan ook zeer content dat NAMI nu onderdeel uitmaakt van VDS.”
Verdere expansie regio Rotterdam VDS zet met de aankoop haar ambities kracht bij om te willen groeien in de Rotterdamse regio. Op dit moment onderzoekt het bedrijf tevens de mogelijkheden om uit te breiden richting het eerste Offshore Center van Europa, Maasvlakte 2. In 2016 opende VDS, naast vestigingen in Vlissingen en Eemshaven, haar eerste vestiging op Rotterdamse bodem.

Over VDS Staal- en Machinebouw

VDS Staal- en Machinebouw is opgericht in 1981 en werkt aan de ontwikkeling en productie van staal- en aluminium constructies en machines. Offshore constructies, modules, jackets, brugconstructies, certified welding, blasting en coating, pijpbruggen, scheepsbouw, scheepsreparaties en het onderhoud vormen de belangrijkste specialisaties. VDS heeft 160.000 m2 aan faciliteiten aan eigen diepzeekade in Vlissingen, Eemshaven en Rotterdam. Klanten van VDS zijn onder meer Van Oord, Heerema Marine Contractors, Jan de Nul, Allseas, Siemens en diverse gemeenten en provincies voor onder meer bruggenbouw. Bekende civiele projecten zijn de renovatie van de monumentale Rotterdamse spoorbrug “De Hef” en de fabricage en installatie van de fiets-voetgangersbrug “De Netkous” over de A15 die Rotterdam-Zuid verbindt met het groen buiten de stad.

Over NAMI Construction B.V.

NAMI is opgericht in 1982 en specialiseert zich in het maken van constructies voor de offshore olie- en gasindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in topsides, jackets, living quarters, bruggen, kranen en speciale constructies. Klanten van NAMI zijn onder andere Wintershall, ENGIE, DONG Energy, IHC en GDF Suez.